ЈОВАНУ ТАРБУКУ НАГРАДА ЗА НАЈБОЉИ ПОЗОРИШНИ ПЛАКАТ НА БИЈЕНАЛУ У ВАРАЖДИНУ


14 новембар 2011

Дизајнер Народног позоришта у Београду Јован Тарбук, добио је награду за најбољи позоришни плакат на Другом бијеналу казалишног плаката у Вараждину.

Тарбук је награду освојио за плакат представе “Бизарно”, по тексту Жељка Хубача, у режији Петра Каукова и извођењу глумачког ансамбла Босанског народног позоришта из Зенице.  
Награђени рад биће саставни део изложбе која ће 19. новембра у 12 сати бити отворена у згради Хрватског народног казалишта у Вараждину.
Тарбук задњих година постиже значајне друштвене и стручне резултате у делатностима као што су графички дизајн и дизајн плаката. Годинама осваја признања на домаћим фестивалима, као што су Изложба позоришног плаката у оквиру Стеријиног позорја у Новом Саду и Изложба позоришног плаката у оквиру фестивал Јоаким Вујић у Крагујевцу. Такође, био је један од финалиста овогодишњег међународног такмичења “Hiiibrand” ,за најбољи лого у 2010. години, одржаног у Кини, на којем је учествовало више од  4000 радова из целог света. Тарбук припрема своју прву самосталну изложбу која ће ускоро бити отворена у Београду.
На Првом бијеналу одржаном 2009. учествовала су само позоришта из Хрватске. Победник је био хрватски дизајнер Вања Цуцулић из Загреба с плакатом “Сан Ивањске ноћи” за позориште “Гавела”. Ове године, позив је уследио ауторима из целог региона.
М.Б.

Сличне вести

Јовану Тарбуку Награда „Горан Меркаш“ на Петом бијеналу казалишног плаката у Вараждину

ПЛАКАТИ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА НА 3. БИЈЕНАЛУ КАЗАЛИШНОГ ПЛАКАТА У ВАРАЖДИНУ

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „ПОЗОРИШНИ ПЛАКАТ ФЕРЕНЦА БАРАТА“ 12. ОКТОБРА

У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ПОЗОРИШНИ ПЛАКАТ ФЕРЕНЦА БАРАТА“

СОЛИСТИ БАЛЕТА ЈОВАНУ ВЕСЕЛИНОВИЋУ УРУЧЕНА НАГРАДА "ТЕРПСИХОРА"

ИГОР ЂОРЂЕВИЋ НАЈБОЉИ ГЛУМАЦ НА “ДАНИМА ЗОРАНА РАДМИЛОВИЋА”, ДРАМИ “БИЗАРНО” НАГРАДА ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ

ИГОР ЂОРЂЕВИЋ НАЈБОЉИ ГЛУМАЦ НА „ЈОАКИМУ ВУЈИЋУ“, МАРИНА ВУКАСОВИЋ МЕДЕНИЦА НАЈБОЉИ КОСТИМОГРАФ

Изложба „Плакат – позивница великог формата“ у Музеју Народног позоришта

БРАНКО ВИДАКОВИЋ НАЈБОЉИ ГЛУМАЦ, НАДА ШАРГИН НАЈБОЉА ГЛУМИЦА, А МАРИНА МЕДЕНИЦА НАЈБОЉИ КОСТИМОГРАФ НА XIX ТЕАТАР ФЕСТУ "ПЕТАР КОЧИЋ" 2016.

"НЕСПОРАЗУМУ" НАГРАДA ЗА НАЈБОЉУ ПРЕДСТАВУ У ЦЕЛИНИ НА БИЈЕНАЛУ ЦРНОГОРСКОГ ТЕАТРА

Претрага