Четири награде за представу „Очеви и оци“ на Фестивалу „Вршачка позоришна јесен“


11 октобар 2023

На јубиларном 30. Фестивалу „Вршачка позоришна јесен“, представа Народног позоришта у Београду „Очеви и оци“, по роману Слободана Селенића, у драматизацији Kате Ђармати и режији Вељка Мићуновића, освојила је четири награде.

Стручни жири је доделио Награду за представу у целини, Награду за најбољу режију, Специјалну награду за драматизацију и Награду за најбоље глумачко остварење, за женску улогу, која је припала Вањи Ејдус за лик Елизабете Медаковић.

Жиријем је председавао позоришни редитељ из Македоније Дејан Пројковски, а чланови су били драматуршкиња и позоришна критичарка Александра Гловацки Великић и глумица и уметнички директор Народног позоришта Тимочке Kрајине „Зоран Радмиловић” из Зајечара Наташа Петровић.

Фестивал је одржан од 6. до 11. октобра под слоганом „О вредностима и трајању“, у селекцији драматурга Бранислава Недића.

Сличне вести

Велики успех Народног позоришта на Међународном позоришном фестивалу класике „Вршачка позоришна јесен“: награде Игору Вуку Торбици, Хани Селимовић, Николи Ристановском, Ивану Ђорђевићу и "Иванову"

Тријумф у Вршцу: Шест награда за Народно позориште у Београду на 29. Међународном фестивалу класике „Вршачка позоришна јесен"

Ненаду Јездићу Награда за најбољег глумца на 27. Фестивалу “Вршачка позоришна јесен”, "Нечиста крв" најбоља представа по оцени публике

Јагошу Марковићу постхумно Награда Фестивала „Вршачка позоришна јесен’’ за животно дело

Нови успех представе „Очеви и оци“ – четири награде на фестивалу у Бања Луци

Нове три фестивалске награде за представу „Очеви и оци“

Нови тријумф представе „Очеви и оци“ – три награде на фестивалу у Шапцу

Четири награде „Успаванки за Алексију Рајчић“ на фестивалу у Алексинцу

УРУЧЕЊЕ НАГРАДЕ "HENRIJU VI" ЗА НАЈБОЉУ ПРЕДСТАВУ НА ФЕСТИВАЛУ У МЛАДЕНОВЦУ 8.02.

„Очеви и оци“ и „Наш разред“ учествују на Фестивалу „Позоришно пролеће“ у Шапцу

Галерија

Претрага