Вести

Две представе Народног позоришта на Театар фесту у Бања Луци

6 јун 2024

Представа „Очеви и оци“, по тексту Слободана Селенића, у драматизацији Kате Ђармати и режији Вељка Мићуновића, биће изведена 8. јуна у такмичарској селекцији Театар феста „Петар Кочић“ у Бања Луци, а дан касније, ван конкуренције, у част награђених, публика ће моћи да погледа „Ситнице које живот значе“. 

Представа „Очеви и оци“ премијерно је изведена 4. априла прошле године на Великој сцени и до сада је добила 33 наградe - у целини je освојенo седам наградa, док се преосталих 26 односи на индивидуална уметничка остварења.

У подели су Милош Ђорђевић, Никола Ракочевић, Александар Вучковић, Вања Ејдус, Вања Милачић, Сена Ђоровић, Ива Милановић  и Никола Ристановски.

У част награђених, 9. јуна биће изведена још једна представа Народног позоришта у Београду - „Ситнице које живот значе“, по тексту Лоренца Маронеа, у драматизацији Ђорђа Kосића и режији Андреја Носова.

У том комаду који говори о љубави, пријатељству и помоћи у чијем фокусу се налази пензионисани књиговођа Чезаре, „старо џангризало“ који пред сам крај живота добија жељу да из корена промени свој карактер, играју Младен Андрејевић, Нела Михаиловић, Вања Ејдус, Душан Матејић, Нина Нешковић и Раде Ћосић.

Галерија