Vesti

Dve predstave Narodnog pozorišta na Teatar festu u Banja Luci

6 jun 2024

Predstava „Očevi i oci“, po tekstu Slobodana Selenića, u dramatizaciji Kate Đarmati i režiji Veljka Mićunovića, biće izvedena 8. juna u takmičarskoj selekciji Teatar festa „Petar Kočić“ u Banja Luci, a dan kasnije, van konkurencije, u čast nagrađenih, publika će moći da pogleda „Sitnice koje život znače“. 

Predstava „Očevi i oci“ premijerno je izvedena 4. aprila prošle godine na Velikoj sceni i do sada je dobila 33 nagrade - u celini je osvojeno sedam nagrada, dok se preostalih 26 odnosi na individualna umetnička ostvarenja.

U podeli su Miloš Đorđević, Nikola Rakočević, Aleksandar Vučković, Vanja Ejdus, Vanja Milačić, Sena Đorović, Iva Milanović  i Nikola Ristanovski.

U čast nagrađenih, 9. juna biće izvedena još jedna predstava Narodnog pozorišta u Beogradu - „Sitnice koje život znače“, po tekstu Lorenca Maronea, u dramatizaciji Đorđa Kosića i režiji Andreja Nosova.

U tom komadu koji govori o ljubavi, prijateljstvu i pomoći u čijem fokusu se nalazi penzionisani knjigovođa Čezare, „staro džangrizalo“ koji pred sam kraj života dobija želju da iz korena promeni svoj karakter, igraju Mladen Andrejević, Nela Mihailović, Vanja Ejdus, Dušan Matejić, Nina Nešković i Rade Ćosić.

Galerija