НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ ОРГАНИЗУЈЕ ТЕАТАРСКЕ И МАРКЕТИНШКЕ ПРОГРАМЕ ПОВОДОМ 27. МАРТА


20 март 2013

Народно позориште у Београду обележиће Светски дан позоришта – 27. март путем разних театарских и маркетиншких програма чији је циљ популаризација позоришне уметности.

Програм ће почети у 12 часова акцијом "Отворена врата" током које ће посетиоци, уз медијатора др Милована Здравковића, сазнати најосновније историјске податке о овом здању културе од националног значаја, упознати се са процесом рада, обићи гардеробе, радионице, позоришни бифе...
Сат времена касније, у Музеју Народног позоришта биће одржан сусрет са в.д. директора Драме Спасојем Ж. Миловановићем и популарним немачким глумцем Александром Раденковићем, тумачем насловне улоге у Шекспировом "Хамлету" са којим ће ансамбл "Шаушпилхауса" из Диселдорфа 28. марта гостовати на Великој сцени.
Посетиоци ће бити у прилици и да виде део пробе ове представе коју је режирао Стафан Валдемар Холм.
У фоајеу Велике сцене биће приказана изложба костима из фундуса Народног позоришта.
Током дана, у оквиру промотивних активности, испред главног улаза у Национални театар биће постављен штанд са рекламним материјалима, као и плазма екран на којем ће се емитовати спотови и инсерти из представа Народног позоришта.
Костимиране разводнице и статисти делиће репертоар, флајере и друге промотивне материјале Народног позоришта и његовог Музеја испред главног улаза у зграду, на балкону Прве галерије, централним пунктовима током обиласка позоришта у оквиру "Отворених врата" и на Тргу Републике (некадашњи Позоришни трг).
Посетиоцима ће бити понуђено да попуне упитник, који може бити од користи маркетингу и истраживачком центру, а у знак захвалности добиће поклон улазнице или неки од сувенира Народног позоришта (календар, разгледница, фотографија са ликом и потписом неког од уметника...)
Тог дана, улазнице за све представе Народног позоришта продаваће се по специјалном попусту од 50 процената.
Дан отварања Позоришта нација у Паризу, 27. март 1962. године, проглашен је за Светски дан позоришта. Тај датум обележавају позоришта широм света, а сваке године се повећава број институција које се прикључују прослави тог празника.
М.Б.

Сличне вести

ПОВОДОМ 27. МАРТА НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ ОРГАНИЗОВАЛО ТЕАТАРСКЕ И МАРКЕТИНШКЕ ПРОГРАМЕ

НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ У БЕОГРАДУ ОРГАНИЗУЈЕ ЛИКОВНИ КОНКУРС ПОВОДОМ ПРЕМИЈЕРЕ ОПЕРЕ "ЧАРОБНА ФРУЛА"

НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ ПОСТАЛО ЧЛАН ЕВРОПСКЕ ТЕАТАРСКЕ КОНВЕНЦИЈЕ

Народно позориште 18. марта почиње са емитовањем представа путем интернета

НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ СОМБОР 23. МАРТА ГОСТУЈЕ С “МАЕСТРОМ” У РЕЖИЈИ МИЛАНА НЕШКОВИЋА

Народно позориште у Приштини, поводом 70 година од оснивања, доделило Повељу Народном позоришту у Београду

Народно позориште један од домаћина циклуса културно-просветних манифестација поводом 80. годишњице ослобођења Београда

Поводом почетка 152. сезоне, на балкону и испред главног улаза у Народно позориште, одржан спектакуларни програм под називом „Поново заједно - Поглед проматрача мења све“

ПОРУКА ПОВОДОМ 27. МАРТА, СВЕТСКОГ ДАНА ПОЗОРИШТА

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ПОВОДОМ ПРЕМИЈЕРЕ ОПЕРЕ “ЗАЉУБЉЕН У ТРИ НАРАНЏЕ” 31. МАРТА

Претрага