Маестро Дејан Савић дириговао извођењем Пучинијевих "Боема" у Бриселу


24 децембар 2018

Прослављени српски диригент Дејан Савић, главни диригент Опере и Балета Народног позоришта, боравио је протекле недеље у Бриселу, где је у свом белгијском дебију наступио у најзначајнијој дворани ове европске државе, Форе Насионал. 

Он је дириговао Пучинијеву оперу "Боеми", уз учешће Хора и Оркестра Државне опере из Варне, одличних солиста из целе Бугарске, као и локалних уметника.

Великом успеху пред преко 3000 посетилаца, допринела је и сваремена режијска поставка као и оригинална костимска и сценска решења, прилагођена великом простору и најсавременијој техници којом располаже престижна дворана. 

Наш уметник је доживео овације ансамбла и публике по завршетку представе, која је иначе одржана на 160. годишњицу рођења маестра Ђакома Пучинија.

Извођењу су присуствовали Њ.Е. амбасадор Србије у Белгији, гђа Марина Јовићевић и амбасадор при НАТО, г. Миомир Удовички са супругом, чиме је ово гостовање још више добило на значају.

Сличне вести

МАЕСТРО ДЕЈАН САВИЋ У РУСИЈИ ДИРИГОВАО ИЗВОЂЕЊЕМ БЕТОВЕНОВЕ "ДЕВЕТЕ СИМФОНИЈЕ"

МАЕСТРО ПАОЛО БЕЛОЛИ ИЗ ИТАЛИЈЕ ДИРИГОВАО ИЗВОЂЕЊЕМ ВЕРДИЈЕВОГ "ТРУБАДУРА" ПОСВЕЋЕНОГ СУЗАНИ ШУВАКОВИЋ САВИЋ

Дејан Савић успешно дириговао извођењем Пучинијеве "Тоске" у Националној румунској опери у Темишвару

Маестро Алан Мањата из Италије дириговао извођењем Вердијеве „Травијате“

МАЕСТРО АДРИАН МОРАР ИЗ РУМУНИЈЕ ДИРИГОВАО ИЗВОЂЕЊЕМ ВЕРДИЈЕВЕ ОПЕРЕ "БАЛ ПОД МАСКАМА"

МАЕСТРО АДРИЈАН МОРАР ИЗ РУМУНИЈЕ ДИРИГОВАО ИЗВОЂЕЊЕМ ВЕРДИЈЕВОГ "ОТЕЛА", АНАСТАСИЈА ХОЛЦ ГОСТОВАЛА У УЛОЗИ ДЕЗДЕМОНЕ

Маестро Адриан Морар из Румуније, дириговао извођењем Вердијеве „Травијате“, Снежана Савичић Секулић певала насловну улогу

Маестро Ђорђе Павловић из Народног позоришта дириговао у Модени премијерним извођењем представе у оквиру пројекта „Cross Opera“

МАЕСТРО КРИШ РУСМАН ИЗ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ ДИРИГОВАО ИЗВОЂЕЊЕМ ВЕРДИЈЕВОГ "РИГОЛЕТА", НЕНАД ЧИЧА ДЕБИТОВАО У УЛОЗИ ВОЈВОДЕ ОД МАНТОВЕ

МАЕСТРО ДЕЈАН САВИЋ ГОСТОВАО У РУМУНИЈИ

Галерија

Претрага