ГЛУМИЦА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА СЕНА ЂОРОВИЋ ДОБИТНИЦА НАГРАДЕ "ВИТОМИР БОГИЋ" ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕ РАДИОФОНСКО ГЛУМАЧКО ОСТВАРЕЊЕ


29 март 2017

Награда "Витомир Богић", за најуспешније радиофонско глумачко остварење у 2016. години, у категорији Најбоља женска улога, припала је глумици Народног позоришта у Београду Сени Ђоровић.
Једногласном одлуком стручног жирија, признање је добила за насловни лик Лајке, у истоименој драми Кристине Ђуковић у режији Мелине Поте Кољевић.
Ова узбудљива прича о једном дечаку из Београда који покушава да преко свог аматерског радио- пријемника ступи у везу са Лајком, псом који је лансиран у свемир, премијерно је емитована 26. новембра прошле године на Првом програму Радио Београда, у оквиру “Драмског програма за децу”.
Награда „Витомир Богић“ Драмског програма Радио Београда установљена је 2002. године и додељује се за разне области радиофонијског стваралаштва, а чине је повеља у облику диска са снимљеним радиофонијским делом и плакете са ликом Витомира Богића, рад академског вајара Мирољуба Стаменковића.
Признање је установљено у знак сећања на некадашњег првака Драме Народног позоришта у Београду Витомира Цилета Богића (1887—1943) који је 24. марта 1924. године пред микрофоном Радио Београда изговорио монолог Сирана де Бержерака "Тирада о пољупцу", Едмона Ростана.
Радио Београд традиционално обележава тај датум као "Дан радио драме".
М.Б.

Сличне вести

Слободан Бештић добитник Награде "Витомир Богић" за најуспешније радиофонско глумачко остварење у протеклој сезони

Љубомир Бандовић добитник Награде “Милосав Буца Мирковић” за најуспешније глумачко остварење на 36. Нушићевим данима у Смедереву

ГЛУМИЦА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ НАДА ШАРГИН ПРВА ДОБИТНИЦА НАГРАДЕ „РУЖИЦА СОКИЋ”

Глумица Народног позоришта у Београду Нела Михаиловић добитница бијеналне Награде „Љубинка Бобић“

ИВАН БОСИЉЧИЋ И НЕБОЈША ДУГАЛИЋ ДОБИТНИЦИ СТЕРИЈИНЕ НАГРАДЕ ЗА ГЛУМАЧКО ОСТВАРЕЊЕ

МИОДРАГ КРИВОКАПИЋ ДОБИТНИК НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ ГЛУМАЧКО ОСТВАРЕЊЕ НА ГЛУМАЧКИМ СВЕЧАНОСТИМА ''МИЛИВОЈЕ ЖИВАНОВИЋ''

Саша Торлаковић добитник Награде за најбоље глумачко остварење на 23. Глумачким свечаностима ''Миливоје Живановић''

Глумица Вјера Мујовић добитница „Вукове награде“

ГЛУМИЦА НАДА ШАРГИН ДОБИТНИЦА НАГРАДЕ "ПЕТАР БАНИЋЕВИЋ"

Глумица Тања Бошковић добитница Награде "Жанкa Стокић"

Претрага