Марина Памучар

Чланица ансамбла

О уметници

Датум и место рођења: 18.03.1983. у Београду. 

Статус: Стални члан, ансамбл Балета

Актуелне улоге:

„ Лабудово језеро“, „Дон Кихот“, „Жизела“, „Успавана лепотица“, „Ко то тамо пева“, „Крцко Орашчић“, „Краљица Марго“,  „Бајадера“, „Дама са камелијама“, „Самсон и Далила“, „Ромео и Јулија“, „Kопелија“, „Франческа ди Римини“, „Гусар“, као и опере „Евгеније Оњегин“, „Аида“, „Коштана“. 

Образовање:

Завршила је Музичку школу „Станислав Бинички“ и Средњу балетску школу „Лујо Давичо“ 2000-те године, и одмах након тога добила стални ангажман у Народном позоришту у Београду. Оснивач је Уметничког студија „Артионица“, а такође је била оснивач и члан управног одбора удружења „Културни елемент“. 

Као члан Балета Народног позоришта била је учесник бројних значајних домаћих и међународних гостовања, од којих се издвајају Солун (Грчка), Загреб (Хрватска), Каиро и Александрија (Египат), Сарајево (БиХ), Доха (Катар), Љубљана (Словенија), Фленсбург (Немачка) и друго.

Позоришне улоге (избор): 

Играла је у представама „Охридска легенда“, „ Ромео и Јулија“, „Др. Џекил и Мр. Хајд“, „Самсон и Далила“, „Франческа ди Римини“, „Фауст“, „Песник Чајковски“, „Посвећење пролећа“, „Жар птица“, „ Лабудово језеро“, „Дон Кихот“, „Жизела“, „Крцко Орашчић“, „Успавана лепотица“, „Ко то тамо пева“, „Краљица Марго“, „Нечиста Крв“,  „Бајадера“, „Дама са камелијама“, као и у  операма „Евгеније Оњегин“, „Аида“, „Коштана“, „Дон Карлос“, „Хасанагиница“, „In Hoc Signo“, „Фауст“ у Народном позоришту у Београду.

Соло улоге: „Лабудово језеро“ (Pas de quatre, Тарантела), „Дон Кихот“ (Pas de trois), „Жизела“ (Жизелине другарице), „Успавана лепотица“ (Црвенкапа, вила нежности, вила канаринка, пратња Ауроре), „Франческа ди Римини“ (Визија), „Ромео и Јулија“ (Јулијине другарице), „Самсон и Далила“ (Баханал 4 пара),„Kопелија“ (Словенски плесови), „Гусар“ (Гусарке, Форбан)...

Позоришне улоге у другим позориштима (избор):  
Играла је и у позоришту Мадленианум, у представама „Волфганг Амаде“ и „Северна бајка“,као и у неколико представа независне продукције, од којих су најзапаженији „Магија заветног дрвета“, „Задовољство љубави“, „Новогодишња бајка“ и друге. 

Филм и телевизија:

Глумила је у великом броју реклама, музичких и ТВ спотова, између осталих и у спотовима светски познатог бенда „Камелот“, као и у спотовима бенда „Дуо модерато“. Глумила је у филму “Бела врана“, у режији Ралфа Фајнса, а била је и учесник балетског серијала „Сав тај плес“, као и неколико новогодишњих програма на РТС-у.

Награде: Добитник је Златне значке Народног позоришта, 2021. године.

Основни подаци

Чланица ансамбла
Ансамбл: Балет
Статус: стална чланица

Галерија