Уметнички спектакл у славу културе и традиције кинеске покрајине Шандонг


5 септембар 2024

Гала спектакл уметничке делегације из Шандонга који кроз плес, музику и акробатику слави традицију те кинеске покрајине, биће одржан 8. септембра (19:30) на Великој сцени Народног позоришта у Београду под називом „Гостољубиви Шандонг, вековно пријатељство на Путу свиле“.

Овај јединствени културни догађај, где се на бини сусрећу традиција и модерност, подељен је у три засебне целине - „Древни ритам и сјај“, „Слика домовине“ и „Заједно ка будућности“ у оквиру којих ће публика бити у прилици да ужива у величанственим уметничким креацијама које проносе дух конфуцијанске културе и народне баштине, као и дубоког, традиционалног пријатељства Кине и Србије.

Репертоар првог поглавља сачињен је од рецитације „Конфуције је рекао“, дуета на бубњу „Ритам бубњева“ и плеса „Борилачка вештина и мачеви“, потом ће се на репертоару наћи акробатике „Рукомет“ и „Срећна кухиња“, соло на кинеској лаути „Змајев чамац“ и женски групни плес „Сјангхе песма“, док ће у самом финалу спектакла наступити Дуо Суоне и оркестар „Стотину птица одаје почаст фениксу“, а биће изведено и оперско дело „Божански сјај“, као и плес „'Српска нит' – игре из централне Србије“.

На концерту ће учествовати Позориште за оперу, плес и драму провинције Шандонг, Позориште Пекиншке опере провинције Шандонг, Позориште модерне драме провинције Шандонг, Акробатска трупа провинције Шандонг, Љузи позоришна трупа провинције Шандонг и Акробатска трупа града Љаоченг.

Целовечерњи уметнички спектакл, као гости, употпуниће Ансамбл народних игара и песама Србије „Коло” и Хор Дечјег културног центра Београд.

Концерт се организује под покровитељством Народне владе провинције Шандонг и амбасаде Народне Републике Кине у Републици Србији, а организатори су Секретаријат за културу и туризам провинције Шандонг, Кинески културни центар у Београду и Народно позориште у Београду. 

Сличне вести

МУЛТИМЕДИЈАЛНИ СПЕКТАКЛ „КОНСТАНТИНУС МАГНУС“ 1. ЈУЛА У САВА ЦЕНТРУ

МУЛТИМЕДИЈАЛНИ СПЕКТАКЛ „КОНСТАНТИНУС МАГНУС“ ИЗВЕДЕН У САВА ЦЕНТРУ

МУЛТИМЕДИЈАЛНИ СПЕКТАКЛ „КОНСТАНТИНУС МАГНУС“ 3. ЈУНА НА СЦЕНИ НИШКЕ ТВРЂАВЕ

НА СЦЕНИ НИШКЕ ТВРЂАВЕ ИЗВЕДЕН МУЛТИМЕДИЈАЛНИ СПЕКТАКЛ „КОНСТАНТИНУС МАГНУС“

У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОДРЖАН ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ РАДИОНИЦЕ ВОКАЛНЕ ТРАДИЦИЈЕ "БИСТРИК"

РЕДИТЕЉКИ ЦИСАНИ МУРУСИДЗЕ ЧОЛОВИЋ УРУЧЕНО ПОСЕБНО ПРИЗНАЊЕ ЗА НЕГОВАЊЕ ТРАДИЦИЈЕ У УМЕТНИЧКОМ СТВАРАЛАШТВУ

МУЗИЧКО СЦЕНСКИ СПЕКТАКЛ „СТОЈТЕ ГАЛИЈЕ ЦАРСКЕ“ АУТОРКЕ ИВАНЕ ЖИГОН ОСВОЈИО „ЗЛАТНОГ ВИТЕЗА“

ЦИСАНА МУРУСИДЗЕ ЧОЛОВИЋ ПРВА ДОБИТНИЦА ПОСЕБНОГ ПРИЗНАЊА ЗА НЕГОВАЊЕ ТРАДИЦИЈЕ У УМЕТНИЧКОМ СТВАРАЛАШТВУ, УРУЧЕЊЕ 30.11. У МУЗЕЈУ НП

Музичко-сценски и мултимедијални спектакл “Позориште на Тргу – портал ка вековима”, одржан на обновљеном Тргу републике

НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ У БЕОГРАДУ ПРОСЛАВИЛО КРСНУ СЛАВУ - СВЕТОГ ЈОВАНА

Претрага