Три награде "Урнебесној трагедији" на Међународном фестивалу у Приједору


28 септембар 2024

Представа „Урнебесна трагедија", по тексту Душана Ковачевића и режији Јагоша Марковића освојила је три награде на 17. Међународном фестивалу позоришта „Златна вила" у Приједору.

Одлукама стручног жирија, у којем су били драмски уметници Зијах Соколовић и Олга Одановић Петровић, и редитељ Давид Алић, Награда за најбољу режију припала је Јагошу Марковићу, док је Сандра Бугарски добила Награду за епизодну улогу.

„Чаробан, магичан, храбар, свој, луд, без граница, страствен, неподношљив, пријатан, љубаван и чаробан и урнебесан и трагичан, жири додељује Награду за најбољу режију Јагошу Марковићу за представу Урнебесна трагедија“ наведено је у образложењу, док је за Сандру Бугарски оцењено да је лик Рајне донела „глумачки луцидно, духовито и суздржано“.

Такође, "Урнбесна трагедија" освојила је и Награду публике за најбољу представу овогодишњег фестивала који је одржан од 23. до 28. септембра и окупио је позоришта из Републике Српске, Федерације БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе.

У тој црнохуморној причи, чија се радња дешава у нашој, веома препознатљивој, али наопачке изврнутој стварности у којој поигравање комичним парадоксима између привида и стварности, заиста, прелази у урнебесно, улоге тумаче Николина Фригановић, Жељко Еркић, Петар Васиљевић, Нела Михаиловић, Александар Вучковић, Сандра Бугарски, Бранко Видаковић, Љубиша Савановић и Марија Недељков.

 

Сличне вести

НАТАША НИНКОВИЋ ДОБИТНИЦА НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉУ ЖЕНСКУ УЛОГУ НА 23. МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ МАЛИХ СЦЕНА У РИЈЕЦИ

Велики успех Народног позоришта на Међународном позоришном фестивалу класике „Вршачка позоришна јесен“: награде Игору Вуку Торбици, Хани Селимовић, Николи Ристановском, Ивану Ђорђевићу и "Иванову"

СТАЈАЋЕ ОВАЦИЈЕ ЗА „БЕЛУ КАФУ“ НА МЕЂУНАРОДНОМ ТЕАТАРСКОМ ФЕСТИВАЛУ У СКОПЉУ

“РОДОЉУПЦИ“ 4. ДЕЦЕМБРА УЧЕСТВУЈУ НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ САВРЕМЕНОГ ПОЗОРИШТА У СУБОТИЦИ

ТАЊА МАНДИЋ РИГОНАТ НАГРАЂЕНА НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ МАЛИХ СЦЕНА У РИЈЕЦИ

"НАРОДНИ ПОСЛАНИК" СА ВЕЛИКИМ УСПЕХОМ ИЗВЕДЕН НА ПРВОМ МЕЂУНАРОДНОМ ТЕАТАРСКОМ ФЕСТИВАЛУ У СКОПЉУ

„Kо то тамо пева“ 25. јуна гостује на Међународном балетском фестивалу „Плесне ноћи“ у Љубљани

ЉИЉАНА БЛАГОЈЕВИЋ НАЈБОЉА ГЛУМИЦА НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ МАЛИХ СЦЕНА И МОНОДРАМЕ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

НЕБОЈША КУНДАЧИНА НАЈБОЉИ ГЛУМАЦ НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ МАЛИХ СЦЕНА И МОНОДРАМЕ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

НЕЛА МИХАИЛОВИЋ НАЈБОЉА ГЛУМИЦА НА 20. МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ МАЛИХ СЦЕНА И МОНОДРАМЕ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

Претрага