ПРЕДРАГУ ЕЈДУСУ СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА НА ПОЗОРИШНОМ ФЕСТИВАЛУ У ВРШЦУ


2 новембар 2012

Специјална награда на 20. Фестивалу класике ''Вршачка позоришна јесен'' – „Стерија некад и сад“ припала је прваку Драме Народног позоришта у Београду Предрагу Ејдусу.

Ејдус је награду добио за улогу Кир Јање у представи „Кир Јања“ Јована Стерије Поповића у режији Егона Савина и извођењу глумачког ансамбла Народног позоришта у Београду.
- Награда се додељује за безмерну посвећеност тумачења лика Кир Јање која карактерише све улоге Стеријиних ликова у интерпретацији Предрага Ејдуса што јубиларном фестивалу „Вршачка позоришна јесен“ у знаку Стерије даје посебан печат - наведено је у образложењу жирија којим је председавао доктор књижевних наука из Новог Сада Миливоје Млађеновић, а чланови су били редитељ из Београда Стефан Саблић и театролог из Новог Сада Зоран Максимовић.
Од 27. октобра до 2. новембра на фестивалу је, у селекцији Тибора Варде, одиграно десет представа у извођењу глумачких ансамбала из Вршца, Зрењанина, Пирота, Бања Луке и Београда
М.Б.

Сличне вести

„РОДОЉУПЦИ“ НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА У ЦЕЛИНИ НА ФЕСТИВАЛУ У ВРШЦУ, НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ ГЛУМЦЕ ПРЕДРАГУ ЕЈДУСУ, НАДИ ШАРГИН И МИЛОШУ ЂУРОВИЋУ

ПРЕДРАГУ ЕЈДУСУ НАГРАДА НА ФЕСТИВАЛУ "ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ" У ШАПЦУ

ПРИЗНАЊА СТРУЧНОГ ЖИРИЈА ХАНИ СЕЛИМОВИЋ И ПРЕДРАГУ ЕЈДУСУ НА 24. ФЕСТИВАЛУ МАЛИХ СЦЕНА У РИЈЕЦИ, „ИВАНОВУ“ НАГРАДА ПУБЛИКЕ "ДАЛИБОР ФОРЕТИЋ"

Тријумф у Вршцу: Шест награда за Народно позориште у Београду на 29. Међународном фестивалу класике „Вршачка позоришна јесен"

Нови успех представе „Очеви и оци“ – шест награда на позоришном фестивалу у Ужицу

ПАВЛЕ ЈЕРИНИЋ НАЈБОЉИ МЛАДИ ГЛУМАЦ НА XXIII ФЕСТИВАЛУ КЛАСИКЕ У ВРШЦУ

„Рибарске свађе“ учествују на позоришном фестивалу у Смедереву

Две награде за „Рат и мир“ на 27. Југословенском позоришном фестивалу „Без превода“ у Ужицу

"ЖЕНСКИ ОРКЕСТАР" И ИЗЛОЖБА „PLAKART“ НА ПОЗОРИШНОМ ФЕСТИВАЛУ У МЛАДЕНОВЦУ

Овације „Ноћном писцу“ на позоришном Фестивалу „Упад“ у Новом Саду

Претрага