Вести

Премијера балета „Рефлекс“ на Јадранском фестивалу игре у Будви

27 јун 2024

Савремени балет „Рефлекс“, на музику Ирене Поповић, у кореографији Сање Нинковић, биће премијерно изведен 27. јуна (21:00) на Јадранском фестивалу игре у Будви.

„Миграције су актуелна друштвена и геополитичка тема у којој сви учествујемо, било као актери или сведоци. Ипак, постоји једна глобална миграција у којој сви имамо активне улоге, а то је миграција у дигитални свет. Млађе генерације немају сећање како је живети само у аналогном свету, они су другачије кодирани. Прелазно животно доба младих није више само саставни део одрастања који са собом носи неизбежни јаз међу генерацијама, већ и пртелаз у дигитални идентитет, који за многе постаје доминантан. Последице ове миграције могу се само наслутити, јер и даље смо у акутној фази. Нови условни рефлекси су створени, стари рефлекси за преживаљавање су присутни“, каже Сања Нинковић.

У подели су Теодора Спасић, Љиљана Велимиров, Соња Милованов, Бранко Сарић, Matthew Solovieff, Emanuele Frigo, Maxime Le Gal, Олга Олћан и Nicola Bianco.

Марија Бајчетић била је асистент кореографа, костимограф је Селена Орб, док је сценографија реализована по идеји кореографкиње.

Прва реприза биће одржана 28. јуна, такође у 21 час.

Балет „Рефлекс“ урађен је у копродукцији Јадранског фестивала игре Будва, Народног позоришта у Београду и Културе сада.

Галерија