Вести

Нови успех представе „Очеви и оци“ – четири награде на фестивалу у Бања Луци

9 јун 2024

После прошлонедељног тријумфа на Стеријином позорју, представа „Очеви и оци“, према истоименом роману Слободана Селенића, у драматизацији Kате Ђармати, режији Вељка Мићуновића и продукцији Народног позоришта у Београду, наставила је свој величанствени фестивалски поход и на 26. Театар фесту „Петар Kочић“ у Бања Луци потврдивши још једном високе уметничке домете освајањем четири нова признања.

Одлукама стручног жирија, којим је председавао театролог Миливоје Млађеновић, а чланови су били драмски уметници Олга Одановић и Љубиша Савановић, „Очеви и оци“ проглашени су за најбољу представу у целини, Вељко Мићуновић је добио Награду за најбољу режију, Александру Вучковићу је припала Награда за најбољег глумца, а Сени Ђоровић Награда за специјални допринос сценској игри.

Представа „Очеви и оци“ премијерно је изведена 4. априла прошле године на Великој сцени и са овим признањима има укупно 38 награда - у целини је освојено осам награда, док се преосталих 30 односи на индивидуална уметничка остварења.

У подели су Милош Ђорђевић, Никола Ракочевић, Александар Вучковић, Вања Ејдус, Вања Милачић, Сена Ђоровић, Ива Милановић  и Никола Ристановски.

 Честитамо добитницима наградa и целом ансамблу представе!