Vesti

Novi uspeh predstave „Očevi i oci“ – četiri nagrade na festivalu u Banja Luci

9 jun 2024

Posle prošlonedeljnog trijumfa na Sterijinom pozorju, predstava „Očevi i oci“, prema istoimenom romanu Slobodana Selenića, u dramatizaciji Kate Đarmati, režiji Veljka Mićunovića i produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, nastavila je svoj veličanstveni festivalski pohod i na 26. Teatar festu „Petar Kočić“ u Banja Luci potvrdivši još jednom visoke umetničke domete osvajanjem četiri nova priznanja.

Odlukama stručnog žirija, kojim je predsedavao teatrolog Milivoje Mlađenović, a članovi su bili dramski umetnici Olga Odanović i Ljubiša Savanović, „Očevi i oci“ proglašeni su za najbolju predstavu u celini, Veljko Mićunović je dobio Nagradu za najbolju režiju, Aleksandru Vučkoviću je pripala Nagrada za najboljeg glumca, a Seni Đorović Nagrada za specijalni doprinos scenskoj igri.

Predstava „Očevi i oci“ premijerno je izvedena 4. aprila prošle godine na Velikoj sceni i sa ovim priznanjima ima ukupno 38 nagrada - u celini je osvojeno osam nagrada, dok se preostalih 30 odnosi na individualna umetnička ostvarenja.

U podeli su Miloš Đorđević, Nikola Rakočević, Aleksandar Vučković, Vanja Ejdus, Vanja Milačić, Sena Đorović, Iva Milanović  i Nikola Ristanovski.

 Čestitamo dobitnicima nagrada i celom ansamblu predstave!