АУТОРСКИ ПРОЈЕКАТ МАЈЕ ПЕЛЕВИЋ И СЛОБОДАНА БЕШТИЋА „МОЈЕ НАГРАДЕ“ 8. СЕПТЕМБРА УЧЕСТВУЈЕ НА ФЕСТИВАЛУ ИНТЕРНАЦИОНАЛНОГ АЛТЕРНАТИВНОГ ТЕАТРА (ФИАТ) У ПОДГОРИЦИ


7 септембар 2015

Ауторски пројекат Маје Пелевић и Слободана Бештића, „Моје награде“, према роману Томаса Бернхарда, у извођењу Слободана Бештића и суфлерке Гордане Перовски, учествоваће 8. септембра на Фестивалу интернационалног алтернативног театра (ФИАТ) у Подгорици.
Представа ће бити изведена од 20 часова на Великој сцени Културно информативног центра „Будо Томовић“.  
На фестивалу, који се одржава од 5. до 16. септембра, осим Народног позоришта, учествоваће и Загребачко казалиште младих, La comedie francaise (Париз), Црногорско народно позориште (Подгорица), Битеф театар (Београд), Национални турски театар (Скопље), Народни театар Битола...
У „Мојим наградама“ - интимној исповести пуној (ауто)ироније и пародије, Бернхард се на духовит, а истовремено горак начин обрачунава са корумпираним аустријским друштвом и његовим културним назорима и обичајима.
Он се истовремено сатирично осврће на све институције које он сматра извором те изопачености: цркву, болницу, Академију наука, Министарство културе, партије, уметничке сенате, жирије, удружења.
Парадоксално је прихватао награде које су му додељивали током живота за романе у којима се са слашћу и презиром ругао својој домовини.
Он врло живописно и у првом лицу, описује ситуације у којима су му додељене разне државне награде и признања, приликом чега се истовремено гнушао оних који му награду додељују и себе који награду прима, углавном из материјалних разлога.
Представа је реализована у копродукцији са Културним центром Панчево.
За редитељски концепт и драматургију била је задужена Маја Пелевић, сценограф је Мираш Вуксановић, његов асистент Јасна Сарамандић, а костимограф Олга Мрђеновић.
Дизајн светла урадио је Милан Коларевић, а звука Владимир Петричевић.
Милорад Јовановић је извршни продуцент, Наталија Игњић организатор, a Милош Обреновић инспицијент.
„Моје награде“ су премијерно изведене 4. априла ове године на Сцени „Раша Плаовић“.
М.Б.

Сличне вести

АУТОРСКИ ПРОЈЕКАТ МАЈЕ ПЕЛЕВИЋ И СЛОБОДАНА БЕШТИЋА „МОЈЕ НАГРАДЕ“ УЧЕСТВУЈЕ НА ФЕСТИВАЛУ МОНОДРАМЕ И ПАНТОМИМЕ У ЗЕМУНУ И ИНФАНТУ У НОВОМ САДУ

Ауторски пројекат Маје Пелевић и Слободана Бештића, „Моје награде“, изведен јубиларни педесети пут

НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ" ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕН АУТОРСКИ ПРОЈЕКАТ МАЈЕ ПЕЛЕВИЋ И СЛОБОДАНА БЕШТИЋА "МОЈЕ НАГРАДЕ"

ПРЕМИЈЕРА АУТОРСКОГ ПРОЈЕКТА МАЈЕ ПЕЛЕВИЋ И СЛОБОДАНА БЕШТИЋА "МОЈЕ НАГРАДЕ", 4. АПРИЛА НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ"

ПРЕДСТАВА „МОЈЕ НАГРАДЕ“ ОДИГРАНА У ОКВИРУ ТАКМИЧАРСКОГ ПРОГРАМА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОГ ФЕСТИВАЛА АЛТЕРНАТИВНОГ ТЕТАРА

На Сцени „Раша Плаовић“ премијерно изведен „Боливуд“, мјузикл по тексту Маје Пелевић на музику Ање Ђорђевић

Монодрама „Ноћни писац” свестраног белгијског уметника Јана Фабра, у маестралном извођењу Слободана Бештића премијерно изведена на Сцени „Раша Плаовић”

У МУЗЕЈУ Н.П. ПРЕМИЈЕРНО ПРЕДСТАВЉЕН АУТОРСКИ ПРОЈЕКАТ ЗОРИЦЕ МИТЕВ ВОЈНОВИЋ

У „Радионици“ премијерно изведен ауторски пројекат првакиње Драме Народног позоришта Душанке Стојановић Глид „L'enfant terrible“

Представa „Сањао сам да сам се пробудио” учествује на фестивалу у Зеници

Претрага