ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА МУЗИКЕ ОДРЖАН КОНЦЕРТ ПОЛАЗНИКА ОПЕРСКОГ СТУДИЈА "БОРИСЛАВ ПОПОВИЋ"


22 јун 2014

У оквиру завршетка тродневног програма, који је Народно позориште приредило поводом Светског дана музике (више о томе прочитајте ОВДЕ), у недељу 22. јуна, у матине термину, на Великој сцени, одржан је концерт полазника Оперског студија "Борислав Поповић".
На програму су биле арије и дуети из „Фигарове женидбе“,„Евгенија Оњегина“,„Веселе удовице“,„Боема“,„Адијане Лекуврер“,„Бала под маскама“,„Симоне Боканегра“,„Фауста“, „Ромеа и Јулије“, „Севиљског берберина“,„Мадам Батерфлај“ и „Кнегиње чардаша“.
Публици су се представили Јована Белић, Ивана Јаношевић, Слободан Живковић, Сања Косанић, Биљана Ана Менда, Вишња Радосав, Александра Анђелковић, Страхиња Ђокић, Јована Чуровић и Невена Тирнанић.
Гости концерта биле су балерине Тамара Пјевић и Јана Миленковић, као и њихове колеге из ансамбла Балета Народног позоришта у Београду Филип Танстал и Тејлор Клоу.
Концерт је режирала Ивана Драгутиновић Маричић, а Оркестром Опере Народног позоришта у Београду дириговао је маестро Ђорђе Павловић.
Сценографију је урадио Борис Максимовић, кореографију Александар Илић, док је Катарина Грчић Николић била задужена за избор костима.
Усавршавање полазника у Студију Народног позоришта у Београду "Борислав Поповић" траје две сезоне, а школска година одвија се у периоду од 1. септембра до 30. јуна наредне године.
Чланови уметничког руководства у сезони 2013/2014. су првакиња Опере Народног позоришта и вокални педагог Сузана Шуваковић Савић, Ђорђе Павловић (диригент), Ивана Драгутиновић Маричић (редитељ), Андреја Маричић (глумац), Драгослав Илић (вокални педагог) и Миливоје Вељић (пијаниста).
М.Б.
 

Више фотографија можете погледати ОВДЕ

Сличне вести

НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ ОДРЖАН КОНЦЕРТ ПОЛАЗНИКА ОПЕРСКОГ СТУДИЈА "БОРИСЛАВ ПОПОВИЋ"

НА СЦЕНИ РАША ПЛАОВИЋ ОДРЖАН КОНЦЕРТ ПОЛАЗНИКА ОПЕРСКОГ СТУДИЈА БОРИСЛАВ ПОПОВИЋ

У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОДРЖАН КОНЦЕРТ ПОЛАЗНИКА ОПЕРСКОГ СТУДИЈА "БОРИСЛАВ ПОПОВИЋ"

На Сцени "Раша Плаовић" одржан концерт полазника Оперског студија "Борислав Поповић"

На Сцени "Раша Плаовић" одржан Новогодишњи концерт полазника Оперског студија "Борислав Поповић"

Одржан концерт полазника Оперског студија „Борислав Поповић“ - „Così fan tutte“ (Тако чине све)

КОНЦЕРТ ПОЛАЗНИКА ОПЕРСКОГ СТУДИЈА "БОРИСЛАВ ПОПОВИЋ" 23.06. НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

КОНЦЕРТ ПОЛАЗНИКА ОПЕРСКОГ СТУДИЈА "БОРИСЛАВ ПОПОВИЋ" 24.05. НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ"

КОНЦЕРТ ПОЛАЗНИКА ОПЕРСКОГ СТУДИЈА "БОРИСЛАВ ПОПОВИЋ" 22. ЈУНА У МАТИНЕ ТЕРМИНУ (12,00) НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

На Великој сцени одржан концерт Оперског студија „Борислав Поповић“

Претрага