Vesti

Predstavnici Slovenskog narodnog gledališča Opera i balet i Cankarjevog doma iz Ljubljane posetili Narodno pozorište

13 oktobar 2022

Predstavnici Slovenskog narodnog gledališča Opera i Balet i Cankarjevog doma iz Ljubljane u cilju uspostavljanja umetničke saradnje posetili su 12. oktobra Narodno pozorište u Beogradu.

 Delegaciju su predvodili generalni direktor SNG Opera i Balet Ljubljana Staša Ravter, asistent umetničkog direktora Baleta SNG Petar Đorčevski, izvršni direktor SNG Klemen Valter, generalna direktorka Cankarjevog doma Uršula  Cetinski i programski menadžer za pozorište i savremeni ples Cankarjevog doma Andrej Jaklič.

Goste iz Slovenije primio je v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Svetislav Goncić i tom prilikom održan je sastanak na kojem su razmenjena iskustva i ideje o daljoj saradnji i umetničkoj razmeni u oblasti baleta i opere.

Sastanku su prisustvovali i umetnički direktor Opere Narodnog pozorišta Nikola Mijailović, kao i umetnička i izvršna direktorka Baleta nacionalnog teatra Ana Pavlović i Smiljana Stokić.

Tokom boravka u Narodnom pozorištu, članovi delegacije pogledali su predstavu „Ko to tamo peva“, koju su selektovali za baletski festival koji će uskoro prvi put biti organizovan u Ljubljani.

Biće to, ujedno, prvo gostovanje u Sloveniji ovog kultnog baleta, premijerno izvedenog 22. decembra 2004. godine.