Nove tri festivalske nagrade za predstavu „Očevi i oci“


16 oktobar 2024

Na 19. Međunarodnom pozorišnom festivalu Joakimfest u Kragujevcu, predstava „Očevi i oci“, prema istoimenom romanu Slobodana Selenića, u dramatizaciji Kate Đarmati, režiji Veljka Mićunovića i produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, osvojila je tri nagrade. 

Stručni žiri dodelio je Kati Đarmati Specijalnu nagradu grada Kragujevca za dramatizaciju, a Ivi Milanović Pohvalu za mladu glumicu, dok su „Očevi i oci“ dobili Nagradu žirija publike za najbolju predstavu.

Ovogodišnji festival održan je od 8. do 14. oktobra u Knjaževsko-srpskom teatru pod sloganom „(O) čemu (priča) pozorište?”

U selekciji književnika i direktora Bitef teatra Miloša Latinovića, u takmičarskom programu odigrano je šest predstava pozorišta iz Kazahstana, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

Predstava „Očevi i oci“ premijerno je izvedena 4. aprila prošle godine i sa ovim priznanjima ima ukupno 41 nagradu - u celini je osvojeno devet, dok se preostale 32 odnose na individualna umetnička ostvarenja.

Pretraga