Vesti

DEJAN SAVIĆ U BUGARSKOJ ODRŽAO MAJSTORSKI KURS IZ OPERSKOG DIRIGOVANjA

11 jun 2013

Istaknuti srpski muzički umetnik, dirigent Dejan Savić, v.d. upravnika Narodnog pozorišta, vratio se iz susedne Bugarske, gde je po peti put uzastopno održao majstorski kurs iz operskog dirigovanja.

Naš umetnik je u organizaciji agencije Plavi Dunav iz Beča, u Državnom opersko - filharmonijskom društvu, obučavao diplomirane dirigente muzičkom rukovođenju operskim predstavama, od organizacije proba i njihovog sprovođenja pa sve do završnih predstava u formi otvorenog nastupa pred publikom. Na repertoaru su ove godine bili naslovi "Čarobna frula" V.A. Mocarta, "Karmen" Ž. Bizea i "Boemi" Đ. Pučinija, koje su sa uspehom publici predstavili mladi dirigenti iz SAD, Rusije, Francuske, Engleske, Nemačke, Iraka, Irana, Moldavije, Kanade i Poljske.
Maestro Savić je pobrao velike komplimente za svoj pedagoški rad, pretvorivši neiskusne mlade dirigente u kvalifikovane muzičke rukovodioce koji su sa lakoćom, entuzijazmom i tehničkim znanjem realizovali svoje zadatke uz saradnju sa odličnim solistima i ansamblima Državne opere u Burgasu.