ТАЊА МАДИЋ РИГОНАТ У ХКД-у НА СУШАКУ РЕЖИРАЛА ДРАМУ ВЕДРАНЕ РУДАН


2 април 2012

Стална редитељка Народног позоришта у Београду Тања Мандић Ригонат, била је позвана да у Хрватском културном дому на Сушаку постави комад Ведране Рудан „Дабогда те мајка родила“, а премијера је одржана у петак 30 марта на Малој сцени.

Ова драма о животу и смрти, према истоименом роману Руданове, за који је Мандићева урадила и драматизацију, настала је у копродукцији Хрватске драме ријечког ХНК Ивана пл. Зајца и ХКД театра Ријека.
- Радећи представу хтела сам, у првом реду, позоришно да „ухватим дах писца“ специфичан и непоновљив, сочан, једак, горак... наћи облик за огорченост, бес, оптужбу, мржњу, да пронађем сценски облик и за физичку и за душевну бол, за пулсирање трауме, интимну трагедију одрастања и рођења у самоспознаји - каже Мандић Ригонат, која је урадила и избор музике. Улоге тумаче Едита Карађоле, Зоја Одак, Јелена Лопатић / Александра Стојаковић, Ненад Шегвић, Андреја Благојевић, Оливера Баљак, Биљана Торић, Марија Гемл, Сабина Саламон и Тања Смоје.
М.Б.

Више о представи можете прочитати ОВДЕ

Сличне вести

Ана Григоровић режирала у Пироту драму „Kраљ Иби или Пољаци”

ТАЊА МАНДИЋ РИГОНАТ НАГРАЂЕНА НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ МАЛИХ СЦЕНА У РИЈЕЦИ

Глумица Тања Бошковић добитница Награде "Жанкa Стокић"

Драмска уметница Тања Бошковић положила цвеће на гроб Жанке Стокић

Одржана традиционална новогодишња конференција за новинаре, Тања Шљивар нова директорка Драме

В.д. директорка Драме Тања Шљивар положила венац на спомен-плочу трагично преминулог глумца Народног позоришта у Београду, Драгана Максимовића Максе

Редитељки Татјани Мандић Ригонат уручена „Плакета Иване Томичић“

Почеле пробe представе „Наш разред" по тексту Тадеуша Слобођанека, у режији Татјане Мандић Ригонат

Успешно гостовање Ибсенове „Норе“, у режији Татјане Мандић Ригонат, у мариборском Словенском народном гледалишчу

Представа „Балкански шпијун“, по тексту Душана Kовачевића, у режији Татјане Мандић Ригонат, одиграна јубиларни педесети пут

Претрага