ОДРЖАНА БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ "УСПАВАНКА ЗА ВУКА НИЧИЈЕГ"


3 новембар 2013

Представа „Успаванка за Вука Ничијег“, по роману Ксеније Поповић у драматизацији Бојане Мијовић и режији Ђурђе Тешић, реализована у копродукцији са Фестивалом Град театар Будва, премијерно је изведена у недељу 3. новембра на Сцени "Раша Плаовић".

Публика, у препуној сали, веома добро је прихватила овај комад о љубави и пријатељству четворо људи одраслих у дому за незбринуту децу, а чије су ликове надахнуто тумачили Виктор Савић (Вук), Марија Вицковић (Клара), Бојан Кривокапић (Ћоро), Павле Јеринић (Давид) и Вања Милачић у улози Ане - директорке те установе.
„Успаванка за Вука Ничијег“, која је летос, такође са великим успехом, премијерно изведена 9. јула у будванском Старом граду, на отвореном простору између цркава, бави се садашњим тренутком и третира проблем одрастања у дому за незбринуту децу, али и начин на који се друштво односи према институцијама и институције према појединцу.
- Тема и романа и представе је нешто што представља табу, нешто о чему се не говори превише јавно, нешто за шта сматрамо да се никад не дешава нама, већ увек неком другом. Једно од питања које представа покреће гласи: како ли је то боравити у кожи некога ко не зна чији је, ко одраста са свешћу да сви они закони природе о којима толико слушамо, који терају мајке да воле своју децу, у његовом случају нису важили - рекла је Ксенија Поповић, док је редитељка додала да је овде реч о представи, у жанру мелодраме, која нам нуди једну "камерну, интимну и топлу људску причу".
Драматург је Спасоје Ж. Миловановић, а у сарадничкој екипи су и Борис Максимовић (сценограф), Сара Куртовић (костимограф), Владимир Пејковић (композитор), Радован Кнежевић (аутор сценског говора), Барбара Толевска (организатор), Саша Танасковић (инспицијент), Гордана Перовски (суфлер) и Невена Ћурчић (организатор на пракси).
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ

Сличне вести

БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ "УСПАВАНКА ЗА ВУКА НИЧИЈЕГ" 3. НОВЕМБРА

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ ЗА ПРЕДСТАВУ “УСПАВАНКА ЗА ВУКА НИЧИЈЕГ”, ПРЕМИЈЕРА 9. ЈУЛА У БУДВИ

"УСПАВАНКА ЗА ВУКА НИЧИЈЕГ" ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА НА ФЕСТИВАЛУ ГРАД ТЕАТАР БУДВА

Калина Ковачевић дебитовала у улози Кларе у представи „Успаванка за Вука Ничијег“

Слобода Мићаловић заменила Калину Ковачевић у представи „Успаванка за Вука Ничијег“

НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ" ОДРЖАНА БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ "СОЛУНЦИ ГОВОРЕ"

НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ ОДРЖАНА БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА ПЛЕСНЕ ПРЕДСТАВЕ "ПРОКЛЕТА АВЛИЈА"

НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ ОДРЖАНА БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ СНП-а "ПРИЧЕ ИЗ БЕЧКЕ ШУМЕ"

На Сцени „Раша Плаовић“ одржана београдска премијера представе „Остајем с тобом Русијо“

Одржана београдска премијера високо награђиване представе „Ситнице које живот значе”

Претрага