НЕБОЈШИ ДУГАЛИЋУ УРУЧЕНА НАГРАДА ГРАДА БЕОГРАДА ЗА ПОЗОРИШНО СТВАРАЛАШТВО


17 април 2014

Награда Града Београда за позоришно стваралаштво уручена је у четвртак 17. априла у Старом двору прваку Националног театра Небојши Дугалићу.
На свечаности, поводом дана Града Београда, признање му је уручио председник Привременог органа престонице Синиша Мали.
Дугалић је награђен за улогу Роберта у представи "Издаја", по тексту Харолда Пинтера, у режији Горана Шушљика и продукцији Југословенског драмског програма.
У образложењу комисије, којом је председавала драмска уметница Љиљана Седлар, наведено је да је Дугалић овом улогом показао "врхунски професионализам, тачан и прецизан, са њему својственим сценским шармом, дискретност и истинитост".
- Раскошна палета вештина даје посебност његовим креацијама које на сцени делују зачудно, а лако. Потпуно чудесног дара, да свему што одигра подари склад и меру. Верујемо да ће његов Роберто, са сцене која носи име великана позоришне уметности Бојана Ступице, дуго напајати београдску публику искреним и инспиративним емоцијама - пише у образложењу.
Представа је премијерно изведена 15. децембра прошле године на Сцени "Бојан Ступица" ЈДП-а.
Најпрестижније градско признање - Награда Града Београда, додељује се сваке године током прославе Дана Београда (од 16. до 19. априла), а намењено је истакнутим појединцима и тимовима, за изузетан допринос у 16 различитих области.
М.Б.

Сличне вести

ГЛУМЦУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА БРАНКУ ВИДАКОВИЋУ УРУЧЕНА НАГРАДА ГРАДА БЕОГРАДА ЗА 2016. ГОДИНУ ЗА ПОЗОРИШНО СТВАРАЛАШТВО

Нада Шаргин добитница Награде Града Београда за позоришно стваралаштво

Небојши Дугалићу Награда за најбоље глумачко остварење на 27. Глумачким свечаностима „Миливоје Живановић“, за улогу Магбета

Ирени Поповић Награда града Београда у области музика и музичко-сценско стваралаштво

НЕБОЈШИ ДУГАЛИЋУ И БОРИВОЈУ МЛАДЕНОВИЋУ УРУЧЕН "ИЗВАНРЕДНИ ЗЛАТНИ БЕОЧУГ", А МИОДРАГУ Д. ЈОВАНОВИЋУ "ЗЛАТНИ БЕОЧУГ" КУЛТУРНО-ПРОСВЕТНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ СРБИЈЕ

Диригент Народног позоришта у Београду Ђорђе Павловић добитник Награде града Београда за 2017. годину за музичко стваралаштво

БОРИСУ КОМНЕНИЋУ УРУЧЕНА НAГРAДА ГРAДA БЕОГРAДA ЗA ПОЗОРИШНО СТВAРAЛAШТВО

ПРЕДРАГУ ЕЈДУСУ НАГРАДА НА ФЕСТИВАЛУ "ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ" У ШАПЦУ

УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА ЗЛАТНИ БЕОЧУГ ЗА ДОПРИНОС КУЛТУРИ БЕОГРАДА

У БИБЛИОТЕЦИ ГРАДА БЕОГРАДА ПРОМОВИСАНА МОНОГРАФИЈА О ЖИВАНУ САРАМАНДИЋУ

Претрага