НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ" УРУЧЕНА НАГРАДА ЗА ПРЕДСТАВУ "ЖЕНСКИ ОРКЕСТАР"


30 октобар 2013

Награда за најбољу представу на фестивалу "Театар у једном дејству" у Младеновцу, коју је добио "Женски оркестар" Народног позоришта у Београду, уручена је 30. октобра после извођења те драме на сцени "Раша Плаовић".

У име ансамбла, награду је из руку помоћника председника Општине Младеновац Јасминке Прокић, примила Нела Михаиловић.
После бурног аплауза публике у препуној сали, присутнима се у кратком говору обратила госпођа Прокић која је, између осталог, казала да је признање више него заслужено припало овој представи у режији Југа Радивојевића.
Она је комплетном ансамблу "Женског оркестра" пожела "још пуно успешних извођења и пуно успешних сезона".
Једногласну одлуку о победнику донео је жири којим је председавао позоришни критичар Владимир Стаменковић, а чланови су били драмска уметница Ђурђија Цветић и позоришни критичар Владимир Арсић.
- Усклађивање драмског текста са савременим околностима увек у себи крије многе замке, од којих је добар део у овој чврстој представи успешно избегнут нарочито захваљујући прикладним и прецизно постављеним сонговима, одличној интерпретацији и композиторском надахнућу. То је овај театарски чин, сасвим у складу са намерама, приближило језику Бертолта Брехта, у чему се истицао глумачки ансамбл својом одговорном игром и повременим, запаженим, појединачним узлетима - наведено је у образложењу жирија.
"Женски оркестар" је познати текст француског драмског писца Жана Ануја који су редитељ Југ Радивојевић и драматург Ивана Димић, у сарадњи с композитором Владимиром Пејковићем, адаптирали мењајући жанр из комедије у драму желећи на тај начин да потцртају озбиљност и драматичност теме уметника на тржишту.
Поред Неле Михаиловић (Г-ђа Ортанз), у подели су и Бојана Стефановић (Патриција), Даниела Кузмановић Павловић (Памела), Калина Ковачевић (Сузана Делисија), Златија Ивановић (Ермелина), Јелена Хелц Весковић (Леона), Вук Костић (Пијанист ) и Бранислав Томашевић (Г. Лебонз).
Представа је премијерно изведена 3. новембра 2012. године на Сцени "Раша Плаовић".
Осим Народног позоришта, у званичној селекцији фестивала, који је од 3. до 8. октобра одржан у Центру за културу Младеновац под слоганом "У потрази за изгубљеном душом“, учествовали су и Атеље 212, Народно позориште Сомбор, Југословенско драмско позориште, Позориште "Бора Станковић" Врање и Театар "Пулс" из Лазаревца.
М.Б.

Сличне вести

ПРЕДСТАВА "ЖЕНСКИ ОРКЕСТАР" ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ"

Отказује се извођење представе „Женски оркестар“ на Сцени „Раша Плаовић“

ЈУБИЛАРНО 50. ИЗВОЂЕЊЕ ПРЕДСТАВЕ „ЖЕНСКИ ОРКЕСТАР”, 7. ФЕБРУАРА НА СЦЕНИ „РАША ПЛАОВИЋ“

Јубиларно стото извођење представе „Женски оркестар“, 24. октобра на Сцени „Раша Плаовић“

УРУЧЕЊЕ НАГРАДЕ ЗА ПРЕДСТАВУ "ЖЕНСКИ ОРКЕСТАР" У СРЕДУ 30. ОКТОБРА

УРУЧЕНА НАГРАДА ЗА ПРЕДСТАВУ „ХЕДА ГАБЛЕР”

Драми „Очеви и оци“ уручена Награда часописа „Сцена“ за најбољу представу у 2023. години

Уручена Награда публике „Балканском шпијуну“ за најбољу представу на Фестивалу „Театар у једном дејству“ у Младеновцу

Уручена Награда публике „Јернеј Шугман“ представи „Царство мрака“ за најбољу представу шестог Драма фестивала у Љубљани

НАГРАДА МЛАДЕНОВАЧКОГ ФЕСТИВАЛА "ХЕНРИЈУ ШЕСТОМ" УРУЧЕНА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Претрага