Јадранка Јовановић учествовала на православном Новогодишњем концерту у чувеном бечком Музикферајну


17 јануар 2019

Православни новогодишњи концерт, који је окупио познате музичке уметнике из Русије и Србије – Иркутски филхармонијски оркестар под диригентском управом Илмара Лапинша, примадону Јадранку Јовановић, руског оперског певача Алексеја Тихомирова, српску челисткињу Ану Топаловић и познате руске трубаче, као солисте, Владислава Лаврика и Александра Сорвина, одржан је 14. јануара у златној сали чувеног бечког Музикферајна.

На сцени једне од најпрестижнијих светских дворана, у којој се сваке године, 1. јануара одржава Новогодишњи концерт бечке Филхармоније,  извођена су класична, као и дела савремених композитора - Петра Иљича Чајковског, Kамија Сен Санса, Александра Седлара, Исидора Бајића, Станислава Биничког, Никола Паганинија, Павела Сингера, Александра Чајковског, Даворина Јенка и Стевана Христића.

У изјави за сајт Народног позоришта госпођа Јовановић каже да је веома срећна и поносна што је, у тој величанственој сали, имала прилику да представи српске композиторе као што су Станислав Бинички, Даворин Јенко, Исидор Бајић и Даворин Јенко, који је пореклом Словенац, али је цео живот провео у Србији.

"Ову годину започела сам на најлепши могући начин. Током моје дуге уметничке каријере, а најтеже је трајати, осећам се посебно повлашћеном што ми се поред светских дворана као што су „Kарнеги хол” у Њујорку, „Kенеди центар” у Вашингтону, „Глен Гулд” студио у Торонту, „Гулбенкијан” дворана у Лисабону, „Моцартеум” у Салцубургу, „Мар-а- Лаго” у Палм Бичу, догодио и наступ у чаробном „Музикферајну” у Бечу. Захвална сам маестру Лапиншу, са којим сам и раније сарађивала, на позиву", истакла је првакиња Опере Народног позоришта у Београду. 

Захтевна и пробирљива публика испратила је уметнике на крају овог музичког спектакла вишеминутним овацијама.
М.Б.

Сличне вести

Стајаће овације на Новогодишњем Гала концерту Балета Народног позоришта

УСПЕШНО ГОСТОВАЊЕ ЈАДРАНКЕ ЈОВАНОВИЋ НА СВЕЧАНОМ КОНЦЕРТУ У ТОРИНУ

ПРИМАДОНА ЈАДРАНКА ЈОВАНОВИЋ ДОБИТНИЦА ИЗУЗЕТНЕ ВУКОВЕ НАГРАДЕ ZA 2015. ГОДИНУ

Примадона Јадранка Јовановић добитник Награде „Браћа Карић“ у области културе и уметности

Јадранка Јовановић учестовала у светском пројекту обележавања 150. годишњице рођења Махатме Гандија

Првакиња Опере Јадранка Јовановић премијерно наступила као Орфеј у „Орфеју и Еуридици“, Дијана Цветковић дириговала први пут

Првакиња Опере Народног позоришта Јадранка Јовановић, добитница Награде „Деспот Стефан Лазаревић“ за 2019. годину

ПРЕДСТАВА „ОГВОЖЂЕНА“ УСПЕШНО ГОСТОВАЛА У БЕЧКОМ АКЦЕНТ ТЕАТРУ

ПРЕДСТАВА „ОГВОЖЂЕНА“ 16. ФЕБРУАРА ГОСТУЈЕ У БЕЧКОМ АКЦЕНТ ТЕАТРУ

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио значајна признања поводом Дана државности Србије, међу одликованима Јадранка Јовановић и Александар Берчек

Претрага