Балетска магија „Крцка Орашчића“ на Великој сцени


15 децембар 2023

Прво од десет овосезонских извoђења балета „Крцко Орашчић“, на музику П.И.Чајковског, у кореографији и режији Константина Костјукова, биће одржано 15. децембра на Великој сцени Народног позоришта у 19.00 часова. У улози Маше дебитоваће Софија Матјушенскаја, уз Хозе Иглесиаса као Крцка Орашчића.

У насловној улози, публици ће се 20. децембра први пут представити Лев Семенов , а потом, 27. децембра, и Радион Исјанов.

У представи учествује целокупни ансамбл Балета Народног позоришта у Београду.

Основу овог бисера класичне балетске литературе чини бајковита божићна авантура, заснована на делу Е.Т.А. Хофмана „Крцко Орашчић и Краљ мишева“, написаној 1816. године.

Славни француски књижевник и драмски писац Александар Дима, у међувремену је  адаптирао ту романтичну причу о девојчици и њеној божићној авантури која широм планете, већ више од 130 година, подједнако одушевљава и децу и одрасле. 

Сличне вести

„СЛИКА ДОРИЈАНА ГРЕЈА“ 2. ОКТОБРА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ - ПРВА БАЛЕТСКА ПРЕДСТАВА У НОВОЈ СЕЗОНИ

БАЛЕТСКА ШКОЛА „ЛУЈО ДАВИЧО“ 26. ДЕЦЕМБРА ГОСТУЈЕ СА „ШЧЕЛКУНЧИКОМ“

МИНКУСОВИМ „ДОН КИХОТОМ“ 2. ОКТОБРА ПОЧИЊЕ БАЛЕТСКА СЕЗОНА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Извођењем представе „Хазарски речник – Ловци на снове“, отворена балетска сезона Народног позоришта у Београду

Премијером Балетског триптиха INFINITAS, три савремена балетска дела, Народно позориште у Београду даје омаж свом наслеђу

На Великој сцени одржан Гала концерт Балета Народног позоришта, a на Сцени „Раша Плаовић" Моцартовом интерактивном опером за децу „Бастијен и Бастијена“ отворен Роси фест

ВАСКРШЊИ КОНЦЕРТ 3. МАЈА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

На Великој сцени уручене Награде „Ардалион“

ДОНАТОРСКИ ГАЛА КОНЦЕРТ 2. ЈУЛА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ ОДРЖАН ДОНАТОРСКИ ГАЛА КОНЦЕРТ

Галерија

Претрага